Gå til hovedindhold

Ærø Kommune på inspirationsvisit

Trådløs lysstyring, langtidsholdbare master og æstetiske lysløsninger i lokalområdet var nogle af de ting, som var på programmet, da Albertslund Forsyning havde besøg fra Ærø Kommune.

  • Læs op

Indhold

    Vejbelysningen hos Albertslund Forsyning har i denne uge haft besøg af repræsentanter fra Ærø Kommune, som havde taget turen fra det Sydfynske Øhav for at få inspiration til den modernisering af deres vejbelysning, som de skal lave i Ærøskøbing.

    Albertslund Kommune lavede i 2020 og 2021 en komplet udskiftning af vej- og stibelysningen i landsbyerne Vridsløse, Risby, Herstedøster og Herstedvester, hvor man i tæt samarbejde med beboerne i de pågældende områder fandt nogle lys- og masteløsninger, som passede til de naturskønne omgivelser i landsbyerne. Her arbejdede man blandt andet målrettet på at få farven på masterne til at matche godt med lokalområdet.

    Det var det arbejde, som Ærø-delegationen blandt andet var taget til Albertslund for at høre om. Ved  Herstedvester Kirke fortalte Forsyningens projektleder Rasmus Pram Nielsen de besøgende gæster om arbejdet med inddragelse af borgerne, men også om mere tekniske ting - som for eksempel trådløs-lysstyring og valg af interferens-anodiserede master, som i 2020 ikke var meget anvendt herhjemme. I dag er de dog på vej frem, da de har længere levetid og holder sig pæne længere.

    Som en del af turen var gæsterne også forbi Roskildevej og se resultatet af den modernisering af vejbelysningen, som Albertslund Kommune har udført her det sidste år, hvor der er udskiftet og opsat godt 300 nye lysmaster langs Roskildevej.