Gå til hovedindhold

Gør et genbrugskup i Drivhuset

Brugte ting får nyt liv på Genbrugsstationen. Kig forbi Drivhuset, hvor du kan gøre et kup i bytteafdelingen.

 • Læs op

Indhold

  En mands affald er en anden mands guld.

  Sådan lyder ordsproget, og det gør sig i den grad gældende i Drivhuset på Albertslund Genbrugsstation. Her kan du indlevere ting, som du ikke selv skal bruge mere, men som er i fin stand til at blive genbrugt som f.eks. glas, tallerkener eller legetøj. På den måde kan andre få glæde af det.

  Konceptet er simpelt. Du medbringer selv noget indbo, som du afleverer til genbrug, og så kan du ellers gå på jagt i Drivhuset efter skatte, som du kan tage med hjem, og huset er velbesøgt.

  ”Vi oplever en stigende interesse for Drivhuset. Folk er blevet mere bevidste om genbrug, og det gode ord spreder sig om de mange fine ting, vi har her. Vi tager imod det meste indbo, så længe det er rent og pænt, og det er noget, som vi vurderer, at andre kan få glæde af,” siger genbrugsvejleder Tina Larsen.

  Masser af pynt til højtiderne
  Der er genbrugsguld til enhver smag i Drivhuset. Du kan for eksempel få glas, tallerkener, køkkengrej, spil, legetøj, lamper og meget mere, og der er også mulighed for at gøre et kup, når der skal pyntes op til højtiderne.

  ”Jul er den helt store højtid. Vi har måske 150 kasser stående med alt mulig julepynt. Det begynder vi at sætte frem i starten af november, og inden juleaftenaften plejer det hele at være afsat og have fundet plads i nye hjem,” forklarer Kristine Naundrup-Jensen, der også er genbrugsvejleder på Genbrugsstationen og tilføjer, at de også har pynt til påske og halloween.

  Frivillige hjælper med driften
  Til hverdag er Drivhuset åbent tirsdag til torsdag fra 10-14, imens der i weekenden er mulighed for at kigge forbi i tidsrummet 10-15. I weekenden bliver Drivhuset drevet af frivillige ildsjæle, som har stiftet foreningen Drivhusets Venner, og de er en vital del af Drivhusets drift.

  ”De er afgørende for Drivhuset. De knokler løs og gør et fantastisk stykke arbejde med at tage imod ting, sætte dem på plads og snakke med kunderne. Uden dem ville vi slet ikke kunne holde åbent i Drivhuset i weekenden,” forklarer Kristine Naundrup-Jensen om Drivhusets Venner, som også yder et stort arbejde med Genbrugsstationens Byt En Bog-container, hvor man kan aflevere bøger og tage nye med hjem.

  Du kan følge Drivhuset på Facebook på www.facebook.com/drivhusetalbertslund og kig da også ud forbi på Holsbjergvej 44 og se, om du også kan gøre et genbrugskup.