Gå til hovedindhold

Flamingo bliver genbrugt som isolering

På Albertslund Genbrugsstation bliver flamingopap sorteret separat, knust i et mobilanlæg for efterfølgende at blive genanvendt som isoleringsmateriale i nybyggeri.

 • Læs op

Indhold

  På flere af landets genbrugsstationer ryger flamingopap i containeren til restaffaldssortering og bliver efterfølgende sendt til forbrænding. Men ikke længere i Albertslund Kommune. Her har de på Albertslund Genbrugsstation siden august sidste år haft et samarbejde med virksomheden ThermoWhite igennem Vestforbrænding. Et samarbejde,  som sikrer, at de store mængder flamingopap bliver genanvendt til gavn for miljøet.

  På Genbrugsstationen på Holsbjergvej bliver al flamingoen sorteret separat i en container. En gang om ugen kommer ThermoWhite forbi med en kassevogn og et mobilt system, som knuser flamingopappen  (polystyrenen) i småstykker og komprimerer det, så det fylder meget mindre, end det ellers ville gøre.

  Efter fragmenteringen af flamingopappet kan indholdet fra en 37 m3 container være i ThermoWhites vogne på 22 m3. Det bliver derefter transporteret til ThermoWhites anlæg, hvor det fin-granuleres, så det efterfølgende kan genanvendes i nybyggeri som gulv- eller hulrumsisolering i stedet for blot at blive forbrændt.

  Udover den åbenlyse grønne gevinst ved, at flamingopappen bliver genbrugt med det nye system, så er der også en afledt effekt. Der går nu godt 40 procent længere tid imellem, at restaffaldscontainerne har brug for at blive tømt på Genbrugsstationen.

  ”Det fungerer rigtig godt med systemet. Vi får genbrugt mere af vores affald end tidligere til gavn for milløjet. Og så går der længere tid imellem, at vi skal have tunge diesellastbiler ud at hente vores restaffaldscontainere. Før havde vi behov for det cirka hver femte dag. Nu går der syv til otte dage imellem, at det er nødvendigt,” siger Ahmet Demir, som er pladsformand på Albertslund Genbrugsstation.

  Du kan se, hvordan det mobile anlæg til at knuse flamingopappen fungerer i videoen nedenunder.