Gå til hovedindhold

Albertslund med fjernvarmerekord

Miljødeklarationen 2023 for fjernvarme i Hovedstadsområdet er udkommet, og den viser, at Albertslund Kommune har udledt den laveste mængde CO2 i atmosfæren nogensinde i forbindelse med produktion af fjernvarmen.

 • Læs op

Indhold

  Den nye miljødeklaration for fjernvarmen i hovedstadsområdet er landet, og den indeholder god læsning for miljøet.

  Udledningen af CO2 for en slut-fjernvarmebruger er således på det laveste niveau nogensinde både i Albertslund Kommune og i Hovedstadsområdet som helhed. Det viser rapporten, som er udarbejdet af Fjernvarme Miljønetværk Hovedstaden på vegne af Centralkommunernes Transmissionsselskab (CTR), HOFOR og så Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS) som leverer fjernvarmen til Albertslund Kommune.

  I Albertslund Kommune var udledningen i 2023 faldet til 38,9 g/kWh  Det er markant lavere end de 48,6 g/kWh i 2022 og en smule lavere end det hidtidige rekordår i 2021.

  ”Det er meget positivt se CO2-udledningen på et rekordlavt i 2023. Den noget højere udledning i 2022 skyldtes i høj grad, at da energikrisen var på sit højeste, var priserne på naturgas højere end priserne på olie, og der blev derfor anvendt mere kul og olie til opvarmning i spidsbelastningen. Vi er nu tilbage ved normalen,” forklarer energikonsulent hos Albertslund Forsyning, Niels Hansen, som vurderer, at udledningen vil blive endnu lavere i de kommende år.

  ”Vi skal i de kommende år arbejde på at erstatte biomasse med el fra vind og sol. Det vil ikke kunne ses direkte i CO2-opgørelsen, da biomassen i dag ikke tæller med i opgørelsen. Men elproduktionen bliver grønnere og andelen af biogas i naturgassen stiger. Det vil reducere mængden af CO2 i fjernvarmen og målsætningen er CO2-neutral fjernvarme indenfor få år. Prisen på biomasse er fortsat høj, hvorfor det er nødvendigt at lede efter alternativer. Og de oplagte alternativer er udnyttelse af overskudsvarme og mere brug af el, når der er godt gang i vindmøllerne,” vurderer Niels Hansen.

  Miljødeklarationen viser i øvrigt, at den CO2-neutrale andel af fjernvarmen for hele hovedstadsområdet var uændret fra 2022 til 2023 på 86%.  

  Du kan læse hele Miljødeklarationen for 2023 her:
  https://fjernvarme.albertslund.dk/media/zrapk3je/miljoedeklaration-2023.pdf