Gå til hovedindhold

Lad haveaffaldet blive i egen have

De fleste af os kører nok vores haveaffald på Genbrugsstationen. Men faktisk er det bedre for miljøet, hvis du lader det blive i egen have.

  • Læs op

Indhold

    Vi kender det nok alle sammen. Efter en travl weekend i haven, er det en tur på Genbrugsstationen for at aflevere haveaffaldet. Her bliver en del af det samlet til kompostering og senere genanvendt, hvilket er godt for miljøet. Men faktisk vil det være endnu mere gavnligt for klimaet, hvis du lader haveaffaldet blive i din egen have.

    Ved at lade dit haveaffald blive liggende i egen have bidrager du til at skabe et naturligt økosystem i din have, og du er samtidig med til at mindske udledningen af drivhusgasser i atmosfæren, fordi mængden af organisk affald, som bliver sendt til forbrænding mindskes.

    I Danmark afleverer vi godt 1 million tons haveaffald på genbrugsstationer om året. Beregninger foretaget af Københavns Universitet viser, at vi kunne lagre godt 600.000 tons CO2 om året, hvis vi alle lod haveaffaldet blive nedbrudt i egne haver.

    En god måde at komme i gang på kan være ved at reservere et hjørne i din have til for eksempel at lave kvasbunker, hvor du opbevare afklippede grene og kviste, som med tiden vil blive nedbrudt.