Gå til hovedindhold

Brugte fliser får nyt liv

På Genbrugsstationen har du mulighed for at sortere dine fliser og sten i separate pallekasser, når du kommer med dit affald. På den måde kan du være med til at sikre, at de bliver genanvendt i stedet for blot knust.

 • Læs op

Indhold

  Påsken er over os, og for mange betyder det, at det er tid til ferie og Gør Det Selv-projekter som for eksempel at ordne terrassen, indkørslen eller anlægge et ny bed i haven. I den forbindelse er det værd at huske på det gamle ordsprog; en mands affald, en anden mands guld, når du bagefter tager på genbrugsstationen med dit affald.

  For mange ting kan komme andre til gode ved direkte genbrug som for eksempel dine havefliser, hvis de er i ordentlig stand. Derfor har de på Albertslund Genbrugsstation et område, hvor du kan aflevere dine betonfliser, natur-sten, brosten og havefliser i pallekasser.

  De bliver efterfølgende kørt til Høje Taastrup, hvor de håndsorteres og solgt til genanvendelse.  På den måde kan de genbruges i stedet for blot at blive knust og deponeret i for eksempel veje. Det sparer både energi og ressourcer til gavn for miljøet.

  Albertslund Genbrugsstation har siden november sidste år i samarbejde med Vestforbrænding taget imod funktionelle fliser og toiletter i separate pallekasser med henblik på direkte genbrug som led i Vestforbrændings mål om i 2030 at tage imod 30.000 ton materialer til direkte genbrug fra genbrugsstationerne.

  Borgerne i Albertslund har været flittige til at benytte sig af det. I starten af 2024 vurderede Vestforbrænding, at de dagligt modtog godt 700 kilo genbrugelige materialer dagligt fra Albertslund Genbrugsstation.

  Men Genbrugsstationen har plads til at tage imod endnu mere. Så hvis du skal i gang med det store Gør Det Selv-projekt i din påskeferie, så kom endelig forbi med dine sten på Holsbjergvej 44. Pallekasserne til direkte genbrug af sten står i midten af pladsen.