Gå til hovedindhold

Sikker affaldsindsamling

Sikre arbejdsforhold for renovationsmedarbejdere i forbindelse indsamling af affald var et af hovedtemaerne, da Albertslund Forsyning i ugens løb var til møde i Kommunernes Affaldsnetværk.

 • Læs op

Indhold

  Ved første øjekast kunne billedet ligne en uoverskuelig lang kø rundt om en Hjem-IS-bil, men det er faktisk en gruppe miljøplanlæggere og affaldsmedarbejdere fra landets kommuner samlet rundt om en skraldevogn for at blive klogere på renovationsmedarbejdernes arbejdsforhold i forbindelse med indsamling af affald.

  Det var nemlig et af temaerne, som var på dagsordenen, da Albertslund Forsynings Affald & Genbrug i denne uge var i Kalundborg til netværksmøde i Kommunernes Affaldsnetværk, som bliver afholdt af Kommunernes Landsforening.

  Her mødtes repræsentanter fra over 20 af landets kommuner for at sparre og erfaringsudveksle på en række emner indenfor renovationsområdet, men særligt med fokus arbejdsmiljøet ved indsamling af affald under vanskelig adgangsforhold. Et område som er vigtigt at have fokus på, da indsamling af ikke-farligt affald er et af de brancheområder i hele Danmark, som ifølge Arbejdstilsynet har flest arbejdsulykker med ledskred, forstuvninger og forstrækninger som hyppige skader.

  Det var en dag, som gav stof til eftertanke.

  ”Det var en inspirerende dag, hvor vi både fik hørt om renovationsmedarbejdernes udfordringer i hverdagen, og hvor vi som kommuner fik en god dialog om få skabt de gode løsninger, som sikrer endnu bedre arbejdsvilkår for alle med fokus på sundhed og trivsel samtidig med, at vi får opgaverne løst ude i kommunerne,” forklarer miljøplanlægger hos Albertslund Forsyning, Mathias Løffler Puggaard.

  Kommunernes Affaldsnetværk mødes to-tre gange om året