Gå til hovedindhold

Nyt lavt varmeforbrug i 2023

De gode varmevaner er ved at have bidt sig fast. Det viser den seneste årsopgørelse over fjernvarmeforbruget i Albertslund. For andet år i træk var forbruget på et næsten historisk lavt niveau.

  • Læs op

Indhold

    2023 blev endnu et år, hvor det viste sig, at borgerne i Albertslund har været gode til at spare på varmen. Det viser den opgørelse, Albertslund Forsyning har lavet som led i afslutningen af varmeåret 2023, hvor der er blevet sendt årsopgørelse ud til fjernvarmeforbrugerne i kommunen.

    Opgørelsen viser, at Albertslund Kommune i 2023 aftog 247.597 MWh fjernvarme hos Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS), der står for fjernvarmeproduktionen til kommunen. Det tal er det næstlaveste de sidste 30 år.

    Kun i 2022 var varmeaftaget fra VEKS lavere end sidste år med 244.882 MWh. Her blev der i kommunen brugt godt 10% mindre varme end normalen, og den besparelse er altså næsten tilsvarende i 2023.

    ”Det lave forbrug i 2022 kom blandt andet som følge af den øgede opmærksomhed omkring prisstigninger på el og varme – særligt naturgas -  på grund af krigen i Ukraine, hvor kommunale bygninger ikke blev opvarmet til mere end 19 grader. Det har været med til at skabe en bevidsthed omkring varmeforbruget. Det overrasker mig lidt, at 2023 også skiller sig ud på den måde, selvom vi i en årrække har haft store renoveringsprojekter i lejeboligerne. For der er også kommet flere bygninger på fjernvarmen. Det bliver spændende at se, om det er en tendens, vi kan se fortsætte yderligere i de kommende år,” siger energikonsulent Niels Hansen fra Albertslund Forsyning.