Gå til hovedindhold

Fokus på den gode affaldssortering

Må brugte kaffefiltre komme i madaffaldet? Og hvordan er det nu lige med bionedbrydeligt engangsbestik? Det kan være svært at huske, når man lige står med sit affald i hænderne i køkkenet.

 • Læs op

Indhold

  Men det har faktisk stor betydning for miljøet, at vi får sorteret korrekt og ikke bare smider det hele i restaffald, fordi det er nemmere.

  Derfor har Affald & Genbrug hos Albertslund Forsyning i denne uge allieret sig med Albertslund Verdensmål Center, som har været ude og stemme dørklokker rundt omkring i boligkvarterer i Albertslund blandt andet Kirsebærgården for at sprede budskabet om vigtigheden af at sortere affaldet, så mest muligt af vores husholdningsaffald kan genanvendes.

  Bevæbnet med smil på læben blev der til interesserede uddelt gratis biospande, bioposer og informationsmateriale, og når døren nu alligevel var åben, var der også tid til at få gode samtaler om effekten sortering og komme med vejledning til, hvordan enkelte husholdningsprodukter skal sorteres.

  Det hjælper at sortere
  Og der er stor gevinst at hente miljømæssigt, hvis vi alle bliver endnu bedre til at få sorteret vores husholdningsaffald. Vidste du for eksempel, at bare ved at sortere 8 alufoliebakker fra eksempelvis leverpostej i stedet for at sende dem til forbrænding, spares miljøet for en CO2-udledning svarende til en tøjvask.

  Hvis alle danskere sorterer alt husholdningsaffald frem for at sende det til forbrænding, vil miljøet årligt blive sparet for 589.000 tons CO2-udledning. Det svarer til den totale udledning af CO2 for 70.000 danskere.

  I den kommende tid fortsætter Albertslund Verdensmål Center rundturen i de albertslundske kvarterer for at sprede det gode budskab.

  Har du styr på, hvilke ting, der må komme i madaffald? Du kan blive klogere på affaldssorteringen i Albertslund Kommune lige her:
  https://albertslund.dk/by-og-bolig/affald/affaldssortering

  Du kan også prøve den smarte app Perfect Waste, som kan fås til både Android og iOS-telefoner. Med den i hånden kan du skanne stregkoden på dit affald og straks få at vide, hvordan det skal sorteres.

  Perfect Waste:
  iOS:
  https://apps.apple.com/dk/app/perfect-waste/id1559938057?l=da

  Android:
  https://play.google.com/store/search?q=perfect+waste&c=apps