Gå til hovedindhold

Fjernvarmekonverteringen næsten afsluttet i Herstedøster Landsby

Sneen er væk. Det lover godt for muligheden for at få afsluttet arbejdet med at koble Herstedøster Landsby på fjernvarmenettet.

 • Læs op

Indhold

  Sneen er væk. Det lover godt for muligheden for at få afsluttet arbejdet med at koble Herstedøster Landsby på fjernvarmenettet. Den afsluttende del af projektet kræver således en periode med frostfrit vejr, før den sidste asfaltering og reetablering i området kan gennemføres.

  Det første spadestik til projektet blev taget i januar sidste år. Siden da er der blevet gravet over fem kilometer nye fjernvarmeledninger ned i jorden og 106 husstande i Herstedøster Landsby er nu forbundet til fjernvarmenettet. 

  I øjeblikket arbejder Albertslund Forsyning sammen med ENCO VVS på at få installeret fjernvarmetilslutningsanlæg inde i de sidste 30 boliger, som er sidste skridt, før boligejerne kan begynde at bruge fjernvarmen og bringe Albertslund Kommunes varmeforsyning endnu tættere på at være 100 procent fra fjernvarme.

  Installationen af anlæggene forventes afsluttet i løbet af de næste par uger, og herefter mangler så blot den sidste asfaltering og reetablering enkelte steder. Det forventes også at blive gennemført i løbet af de kommende uger, hvis det lidt mildere vejr fortsætter.

  Herstedøster Landsby er det andet område i Albertslund, som er kommet på fjernvarmenettet indenfor kort tid. Før nytår blev arbejdet afsluttet i Herstedøster Villaby, hvor 302 boliger kom på fjernvarmenettet.