Gå til hovedindhold

Brugergruppen Gav et Praj

Årsberetning, bedre affaldssortering og optimering af Albertslund Kommunes Giv Et Praj-ordning var nogle af de ting, som var på dagsordenen, da Brugergruppen torsdag aften var samlet til møde i Gate 21.

 • Læs op

Indhold

  Der var godt fremmøde og fint humør, da Brugergruppen i Albertslund Kommune torsdag aften afholdt møde i Gate 21 i Liljens Kvarter.

  Brugergruppen, som har eksisteret siden 1980, består af repræsentanter fra byens boligområder og er Albertslund Kommunes samarbejdspartner, som bliver hørt i sager af miljømæssig betydning på områderne varme- og vandforsyning, affald og genbrug samt belysning, inden de behandles politisk.

  På mødet var der stor fokus på kommunens Giv Et Praj-ordning, hvor man som borger online kan indrapportere, hvis man oplever huller i vejen, ødelagt by-inventar eller lignende, som trænger til at blive ordnet.

  Enhedsleder for Vej & Park, Anders Keldorff, gav en introduktion til Giv Et Praj-modulet, og herefter kastede Brugergruppens medlemmer sig så over at teste modulet i grupper for efterfølgende at komme med feedback til, hvordan man fra kommunal side kan forbedre ordningen, så den bliver endnu nemmere at anvende for brugerne og bliver et endnu mere effektivt redskab for forvaltningen.

  Fokus på affaldssortering
  Under mødet blev medlemmerne også præsenteret for nogle af hovedelementerne i Albertslund Forsynings årsrapport, som blandt andet involverede afslutning af belysningsprojektet på Roskildevej og den planlagte udrulning af lavtemperaturfjernvarme i Kommunen. Og så blev der ellers stillet spørgsmål til og diskuteret, hvordan vi alle kan blive endnu bedre til at sortere affald til gavn for miljøet.

  Et område, som Affald & Genbrug hos Albertslund Forsyning løbende sætter fokus på i samarbejde med Albertslund Verdensmål Center, som jævnligt tager på besøg i byens boligområder, hvor de uddeler biospande og spreder budskabet om affaldssortering.  

  Brugergruppe-mødet blev afsluttet med valg af repræsentanter til Arbejdsgruppen, VEKS’ kundeforum og bestyrelsen hos Albertslund Verdensmål Center for perioden 2024-2026 og her var der genvalg til samtlige medlemmer.